2013/2014-es Bozsik iskolai program (esztergomi körzet)

A tanévben 4. alkalommal rendezték meg az Esztergom FC új stadionjában 2014. május 31-én a Bozsik program utolsó fordulóját. Iskolánk két csapattal (5-6. osztályosok, 7-8. osztályosok) vett részt. A foci mérkőzésken 3 győzelem, 2 döntetlen és egy vereséggel zártak. Minden résztvevő csapat emlékérmet és a legjobb játékosok különdíjat kaptak. Iskolánkból Vörös László (Dzsúlió), Kovács Zoltán, Ficz Dániel és Kovács Dániel érdemelték ki ezt a díjat. Tekintse meg képeinket!


XXXI. Tavaszi Túra Sárisáp

2014. május 17-én (szombaton) iskolánk 4 fős csapattal (plusz egy kísérő) részt vett az idén Sárisápon megrendezésre kerülő honvédelmi akadályversenyen. Az időjárási körülményekre való tekintettel a 6,5 km-es túra az állomásokkal a természetben sajnos az iskolán belüli termekben, a tornateremben és néhány közülük az iskola udvarán kapott helyet. A 23 feladat között szerepelt többek között lőgyakorlat (légpuskával, légpisztollyal, távcsöves légpuskával, íjászat), fegyverszerelés, mentőakció, őrségváltás, kézigránát, vegyi szennyezés, megfigyelőpont, tűzszerészet, aknamező, útvonalterv, századírnoki gyakorlat. A gyerekek nagyon élvezték a napot. Számos olyan dolgot próbálhattak ki, melyre még nem volt lehetőségük ezelőtt.

A versenyen való szereplésükért kupát, emléklapot és apró ajándékokat kaptak a szervezőtől, iskolánk pedig igazgatói dicséretben részesítette az alábbi tanulókat:

Tóth Éva (7. o.), Beniczky Bianka (8. o.), Káté Olivér (8. o.), Tóth Tihamér (8. o.)

Tekintse meg képeinket!


Városi Természetismereti verseny

Iskolánk tanulói 2014. május 15-én az Esztergomi Babits Mihály Általános Iskolában megrendezett Városi Természetismereti versenyen V. helyezést értek el.


Aranytál szendvics- és salátakészítő verseny

Az Esztergomi Arany János Általános Iskola idén is meghirdette hagyományos szendvicskészítő és díszítő versenyét, mely 2014. május 21-én, szerdán 14 órától került sor. Idén a szendvicskészítés mellett a középiskolások számára salátakészítéssel bövült a vetélkedő.

Tekintse meg képeinket!


"ÉNEK ÜNNEPE" énekverseny

A pilismaróti Bozóky Mihály Általános Iskola 17. alkalommal rendezte meg az „ÉNEK ÜNNEPE” elnevezésű énekversenyt az iskola névadójának tiszteletére.

Az idei verseny 2014. május 10-én, szombaton került megrendezésre. A verseny fő védnöke L. Kecskés András, lantművész és Pastinszky Krisztina művészettörténész – Bozóky Mihály leszármazottja volt.

A program Bozóky Mihály emléktáblájának megkoszorúzásával kezdődött az iskolában, az éneklésre a Szent Lőrinc Katolikus Templomban került sor. A versenyzőinknek a kötelező éneket (Bozóky Mihály gyűjteményéből) és egy magyar népdalt kellett előadniuk, pilismaróti, szentendrei és visegrádi diákokkal versenyezve. Iskolánkat képviselték:

  1. osztályos kiskamara: Góman Mercédesz, Kolompár Debóra, Hegedűs Alexandra
  2. osztályos egyéni és kiskamara: Lengyel Vivien, Varga Viktória
  3-4. osztályos kiskamara: Kandi Vivien, Lévai Vanessza, Varga Mónika
  7. osztályos kiskamara: Fodor Anna, Tóth Éva
  6. osztályos egyéni: Sztojka Krisztina

Lengyel Vivien és Varga Viktória kiscsoportos énekben III. helyezést ért el.

Egyéni kategóriában Vivien III. helyezett, Viktória különdíjas lett.

Tekintse meg képeinket!


Versünnep

2014. április 11-én az Esztergomi József Attila Általános Iskolában, a hagyományosan megrendezésre kerülő szavalóversenyen vettek részt iskolánk tanulói. A közel 100 versenyző közül emléklapban részesültek:

 • 1-2. osztályosok kategóriájában: Varga Viktória Szilvia 2. osztályos; (felkészítő tanár: Winter Magdolna)
 • 3-4. osztályosok kategóriájában: Németh Krisztina Paulina 3. osztályos (felkészítő tanár: Czermann Csabáné) és Németh Sándor 4. osztályos (felkészítő tanár: Tiboldné Tarjáni Anna)
 • 5-6. osztályosok kategóriájában: Góman Tamás 6. osztályos tanuló (felkészítő tanár: Olaszy Tamásné);

Az 5-6.osztályosok kategóriájában a zsűri különdíjában részesült Németh Anna 5. b osztályos tanuló (felkészítő tanár: Mészárosné Pintér Judit)

A versenyről részletesebben itt olvashat. Tekintse meg képeinket!


Városi Népdaléneklési Verseny

A Magyar Kultúra Napjának tiszteletére évente megrendezett városi népdaléneklési versenyre 2014. január 30-án került sor a Mindszenty József Katolikus Általános Iskolában.

Iskolánkból minden kategóriában indultak versenyzők.

I. kategória : Lengyel Vivien, Varga Viktória - 2. osztály

II.kategória : Kandi Viktória, Lévai Vanessza, Németh Krisztina - 3. osztály; Szalma Melissza, Sztojka Georgina, Varga Mónika - 4. osztály

III. kategória: Németh Ibolya, Horváth Angéla – 5. osztály

IV. kategória : Németh Piroska, Sztojka Vanessza – 7. osztály

A versenykiírás alapján egy tájegységről való népdalcsokrot kellett előadni hangszerkíséret nélkül. Dalosaink dunántúli, bükkaljai, felvidéki, erdélyi népdalokat énekeltek.

  Eredményeink :

  Lengyel Vivien - Varga Viktória : I. helyezés - Kiscsoportos ének

  Lévai Vanessza - Németh Krisztina : II. helyezés – Kiscsoportos ének

  Kandi Viktória, Lévai Vanessza, Németh Krisztina, Szalma Melissza, Sztojka Georgina és Varga Mónika : II. helyezés – Nagycsoportos ének

  Lengyel Vivien: Ezüst minősítés – Szóló ének

  Lévai Vanessza: Ezüst minősítés – Szóló ének

  Németh Ibolya – Horváth Angéla : Dicséret – Kiscsoportos ének

  Németh Piroska, Sztojka Vanessza: Dicséret – Kiscsoportos ének

Tekintse meg képeinket!