Kövessen minket a facebookon is, ahol fotókat, eseményeket teszünk közzé ...

Nyári napközi

Fábiánsebestyén Község Önkormányzata nyári napközit szervez július 23-tól augusztus 17-ig az iskola épületében. Ez idő alatt felügyeletet, programokat szerveznek a tanulók részére reggel 7-től délután 16 óráig.
Napi háromszori étkezést lehet igénybe venni a Községi Étkezdében. Aki gyermekvédelmi kedvezménnyel rendelkezik, az térítésmentesen étkezik, a többieknek teljes árat kell fizetni. Természetesen nem kötelező mindhárom étkezést (reggeli, ebéd, uzsonna) igényelni.

2018.07.12.

Alapítványi hírek

A Fábiánsebestyén Gyermekeiért Alapítvány a 2017/18-as tanév végén is jutalmazta iskolánk legkiemelkedőbb tanulóit.
Június 16-án a ballagási és tanévzáró ünnepélyen példamutató magatartásért,szorgalomért és kitűnő tanulmányi eredményéért a következő tanulók részesültek elismerő oklevél és 10.000Ft-os könyvvásárlási utalvány jutalomban:
Kiss Virág 2.o.
Bartucz Gábor 3/a
Hékédi Zalán 3/a
Szarka Aisa Napsugár 3/a
Hékédi Jázmin 3/b
Dombovári Mirtill 4.o.
Tószegi Rebeka 5.o.
Szarka Zovát 5.o.
Forgó Réka Melitta 6/a
Vígh Hanna 6/a
Géczi Zsófia Katalin 6/b
Hajdu Izabella 8.o
Szarka Boglárka 8.o. kiemelt kitüntetésben részesült (15.000Ft-os utalvány) a nyolc évi kitűnő tanulmányi eredményéért.

Jutalomkirándulás
Alapítványunk az osztályfőnökök javaslata alapján 43 tanulót hívott meg a tanév során nyújtott kiemelkedő munkájáért.
Az idén június 30-án Poroszlóra látogattunk el a Tisza-tavi Ökocentrumba. A létesítmény 2012.ápr.27-én nyitotta meg kapuit.Megcsodáltuk a létesítmény hatalmas akváriumrenszerét,melyben több mint 50 féle hazai hal mellett kétéltű és hüllőfajok is láthatók. Nagy élményt jelentett a 3D-s természetfilm is. Megnéztük a vadaspark lakóit és a vízi játszótér is feledhetetlen élményt nyújtott diákjaink számára. [fotók]

A tanév végi jutalmazásra 427.000Ft-ot fordítottunk.
Hálás szívvel mondok köszönetet minden támogatónknak.

Vargáné Lakos Eszter 2018.07.12.

Ballagás és tanévzáró ünnepség

Ballagási fotók Fábiánsebestyén Község facebook oldalán.
Köszönjük Vida-Szűcs Istvánnak!

2018.06.18.

Jutalomkirándulás

A Fábiánsebestyén Gyermekeiért Alapítvány az osztályfőnökök javaslata alapján jutalomkirándulásra hívja az alább felsorolt tanulókat.
Úti cél: Tisza-tó, Poroszló Ökocentrum megtekintés
Tervezett időpont: 2018. június 30. (szombat)
Indulás: reggel 7:00 – kor az iskolától (A szentesi gyerekeket 7:15 – kor a Rendőrségnél vesszük fel.)
Visszaérkezés: 18-19 óra körül
Hozni kell nem romlandó enni- és innivalót, esőkabátot!

A kirándulásra az alább felsorolt tanulókat hívjuk meg.

2018.06.18.

Érzékenyítő tréning

Június 14-én egy „Érzékenyítő nap” keretein belül a fogyatékkal élő emberek élethelyzeteivel, nehézségeivel ismerkedhettek a felső tagozatos gyerekek. A programot Dr. Lantosné Holman Nikolett és Szvoboda Gergely osztályfőnökök hosszas előkészítő munkája előzte meg, melynek eredményeként ellátogattak hozzánk a Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesületének tagjai, a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületének képviselői és az Árboc Egyesülettől Kurucsai Szabolcs és kutyája Elvis. A tanulók tíz helyszínen kaphattak betekintést a látássérültek, mozgáskorlátozottak és hallássérültek mindennapjaiba. Az érdekes előadások mellett saját maguk is megtapasztalhatták milyen az, amikor egy ember fogyatékkal él. Ismerkedhettek a jelnyelvvel, a látássérültek sportjával – a csörgőlabdával, a paralimpiai sportokkal, rajzolhattak kéz nélkül, közlekedhettek kerekesszékkel és mankóval. Mindemellett praktikus tanácsokat is kaptak arra, hogy hogyan segíthetnek ha egy sérült emberrel találkoznak. Bízunk benne, hogy a mai nap hozzásegítette a gyerekeket ahhoz, hogy elfogadják, segítsék sérült embertársaikat. Köszönjük meghívott vendégeinknek a lenyűgöző előadásokat! [fotók]

2018.06.14.

Művészeti iskolás beiratkozás

Művészeti iskolás beiratkozás a 2018/2019-es tanévre:

A művészeti iskolánk tanszakaira a beiratkozás megkezdődött. Jelentkezési lapok az osztályfőnököktől vagy Hercz Szilviától kérhetőek.
Jelentkezési határidő: június 16. (tanévzáró)

A Klebelsberg Központ Elnökének térítési díj és tandíj megállapításának szabályaival kapcsolatos Középirányítói Körlevele szerint országosan egységes végrehajtás szükséges.
Ennek alapján a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ minden alapfokú művészetoktatási intézményében 2018. szeptember 1-jétől az itt olvasható térítési – és tandíjakat kell alkalmazni.

2018.06.04.

Országos eredmény

Május 25-26-án a Kaposvári Egyetemen rendezték meg a XVIII. Országos Életvitelverseny Döntőjét, melynek témáját a Hungarikumok adták. A két napos verseny során elméleti és gyakorlati feladatokat kellett megoldani illetve egy előzetesen elkészített prezentációt bemutatni. Megyénként 1-1 csapat vívta ki a jogot, hogy részt vegyen ezen a megmérettetésen. Csongrád megyét iskolánk 8. osztályos csapata képviselte.

Büszkén mondhatjuk, hogy tanulóink elsöprő sikert arattak és országos I. helyezést értek el. 
A csapat tagjai: Szarka Boglárka, Kürti-Szabó Kíra, Hajdú Izabella
Egyéniben is kiemelkedően szerepeltek a lányok: Szarka Boglárka I. helyezett, Kürti-Szabó Kíra pedig III. helyezett lett.

Felkészítők: Faragó M. Ferenc, Krajcsirik Zsófia

2018.05.30.

Sikerek a festőversenyen

Idén ismét részt vettek iskolánk tanulói (21 fő) a szentesi Koszta József Általános Iskola által megrendezett hagyományos festőversenyen. A szentesi járásból majdnem minden iskola képviseltette magát, összesen 142 diák mérte össze ügyességét, kreativitását, művészeti látásmódját.

Ismét 4 kategóriában hirdettek eredményeket (1-3. díj és különdíj).
1-2. osztály (26 fő résztvevő): 1. hely Fekete Laura Kata 2. osztályos tanulónk,
3-4. osztály (50 fő résztvevő): 2. hely Szabó Andor 3. osztályos tanulónk,
5-6. osztály (45 fő résztvevő): különdíj Tóth Virág 5. osztályos tanulónk,
7-8. osztály (21 fő résztvevő) 3. hely Szarka Boglárka 8. osztályos tanulónk.

Felkészítő: Hercz Szilvia

2018.04.11.

Iskolánk a legjobbak között

Az Oktatási Hivatal minden évben összeállítja a kiemelkedő teljesítményű iskolák listáját.
Az Országos Kompetenciamérés alapján megállapítják, hogy mekkora a hozzáadott érték az egyes iskolákban, majd ez alapján összeállítják a „Kiemelkedő teljesítményű iskolák” sorrendjét.
A listára az ország azon iskolái kerülnek fel, amelyek az átlagosnál nagyobb mértékben fejlesztik a diákok képességeit.
Nagy büszkeség számunkra, hogy intézményünk igen előkelő helyen szerepel ezen a listán az idei évben is.  (A 6. osztály matematikából 52., szövegértésből pedig 46. az ország iskolái között. A 8. osztály matematika teljesítménye alapján a 49.)

Az eredmény igazolás számunkra, hogy a fábiánsebestyéni iskolában kiemelkedő a pedagógiai munka fejlesztő illetve hátrány kompenzáló hatása. Tanítványaink ugyanis lényegesen jobb eredményt érnek el az országos méréseken, mint az a szociális hátterük alapján várható lenne.

2018.04.09.

Sikeres pályázatok

A Rajz- és alkotópályázat a fazekasságról című országos pályázaton 6 képből álló leporellót (7.a és 7.b osztályos tanulók), valamint egy ehhez írt verses mesét (Melis Fanni, 7.b) készítettek a diákok hódmezővásárhelyi motívumok felhasználásával egy közösen kitalált történethez. 
A 7. évfolyam I. helyezést ért el.

A Felszín alatti vizek és a Környezetvédelem című versenyeken többen indultak a 7.a és 7.b osztályokból. Két kérdőívet kellett kitölteni és beküldeni, valamint a harmadik fordulóba egy önállóan elkészített Power Point-bemutatót alkottak a gyerekek adott témában.

A Felszín alatti vizek versenyének eredménye:
I. helyezés: Aranyászok (Csontos Simon Róbert, Jancsó Bence, Kardos Richárd István, Farkas Bence Máté),
II. helyezés: Lyányok (Helfer Szofi, Kerepeczki Zoé, Rácz Fanni, Tóth Melani).

A Környezetvédelem verseny eredménye:
I. helyezés: Kovács Noel Viktor,
II. helyezés: Harkai Annaliza,
III. helyezés: Gazsi Adél,
IV. helyezés: Balog István Richárd.

Felkészítők: Vinczéné Szabó Éva és Hercz Szilvia

2018.04. 05.

Alapítványi tájékoztató

2018.04.01.

"Éjszakai" tojáskeresés

A Szentesi Családsegítő Központtal közös pályázatunk keretén belül március 28-án játékos "éjszakai" tojáskeresésre hívtuk a gyerekeket és szüleiket.

A szervezők által elrejtett, három különböző színű tojást kellett felkutatatni minél rövidebb idő alatt.
Kicsik és nagyok egyaránt nagy lelkesedéssel vágtak neki a kalandnak. Óriási volt a nyüzsgés, térképpel és zseblámpával felszerelt csapatok lepték el az iskola körüli parkokat. 
A közel 3 órás program jó kis szabadtéri mókának bizonyult.
Összesen 44 csapat (több, mint 180 résztvevő) 2 kategóriában mérte össze ügyességét és gyorsaságát. [képek és eredmények]

Köszönet az ötletgazdának, Baráth Lászlónak (Szentesi Családsegítő Központ) és a program helyi koordinátorának, Szvoboda Gergelynek (Fábiánsebestyéni Általános Iskola) illetve a segítőiknek!

2018.03.29.

Énekeljünk! Énekeljünk!

Immár negyedik alkalommal adott otthont iskolánk az „Énekeljünk! Énekeljünk!” című járási népdal éneklési versenynek. Örömmel tapasztaltuk, hogy a rendezvény töretlen népszerűségnek örvend, az idei évben 8 iskolából 70 tanuló nevezett. Többen közülük évről-évre visszatérő versenyzők. Az ünnepélyes megnyitón Mélykútiné Németh Kornélia és Laczkó Péter egy hangulatos népdalcsokorral segített ráhangolódni a jelenlévőknek, majd az elmaradhatatlan közös énektől visszhangzott a terem. A gyerekek nem csak a csodálatos dalokkal, de a szebbnél szebb népviseletekkel is elkápráztatták a közönséget és a zsűrit. A zsűri tagjai alsó tagozaton: Kocsis Györgyi (a zsűri elnöke), Mihály Béláné és Dóczi Jusztina. A zsűri tagjai felső tagozaton: Nagy János (a zsűri elnöke), Takács Pálné és Bánvölgyi-Geréby Dóra. Köszönjük a részvételt, viszlát jövőre! :) Támogatóink: - Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ - Fábiánsebestyén Község Önkormányzata - Nyíri Dánielné [ képek, eredmények ]

2018.03.24.

Arany 200 busz

Április 4-én (szerdán) Fábiánsebestyénen lesz látható az Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából összeállított vándorkiállítás. A Petőfi Irodalmi Múzeum által erre a célra kialakított busz méltó módon mutatja be iskolánk névadójának, Arany Jánosnak az életét és életművét. Az interaktív, látványelemekkel gazdagított tárlat reggel 8 órától látogatható a Könyvtár előtti téren, ingyenesen. [ plakát ]

2018.03.18.

Tavaszi szünet

Március 28. – igazgatói szünet, nem lesz tanítás.
Március 29. – április 3. – tavaszi szünet.
Első tanítási nap április 4. (szerda). „A” hét szerinti órarenddel haladunk tovább.

2018.03.18.

Elsős beíratkozás

A 2018/2019-es tanév első osztályosainak beiratkozása:
2018. április 12. (csütörtök) és 13. (péntek) 8:00 - 19:00

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok:

• A gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya).
• Nyilatkozat életvitelszerű lakcímről.
• Az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolás eredeti példánya, amely lehet:
- óvodai szakvélemény,
- nevelési tanácsadás keretében végzett iskolaérettségi szakvélemény,
- sajátos nevelési igényű gyermek esetében szakértői bizottság szakértői véleménye.
• A gyermek törvényes képviselőinek személyazonosító igazolványa.
• Nyilatkozat a gyermek felügyeleti jogának gyakorlásáról.
• A szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező nem magyar állampolgárok Magyarországon történő beiskolázásához szükséges dokumentumok: regisztrációs igazolás vagy tartózkodási kártya vagy állandó tartózkodási kártya.
• Nyilatkozat arról, hogy a szülő valamelyik egyházi jogi személy által szervezett hit- és erkölcstan oktatást vagy az állami erkölcstan oktatást igényli gyermeke számára.

2018.03.13.

Munkanap áthelyezés

Március 10. (szombat) munkanap. "A" hét pénteki órarend szerint fogunk tanítani.
Március 16. (péntek) szabadnap. 

2018.03.04.

Suliváró

Nagycsoportos óvodásokat és szüleiket láttuk vendégül március 3-án, szombaton. Rövid kis betekintést kaphattak az intézmény munkájába, így próbáljuk segíteni az előttük álló iskolvalásztást. [ fotók ]

2018.03.04.

Farsang

Iskolai farsang: február 23-án 13:00-tól a Faluházban.

Az iskolabuszok indulása:
Szentesre: 16:00
Árpádhalomra: 16:00 
Gádorosra és Eperjesre 16:25

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

2018.02.20.

Felhívás

Értesítjük a Tisztelt Szülőket és Tanulókat, hogy intézményünkben a hit- és erkölcstan oktatás megszervezéséről az érintett egyházak képviselői 2018. március 7-én, szerdán 15:00 órai kezdettel az 5. sz. tanteremben tartanak ismertetőt.
Amennyiben a 2018/2019-as tanévben valamely egyház által biztosított hit- és erkölcstan oktatást kívánják igénybe venni (és nem a pedagógusok által tartott etikát) a fenti időpontban kaphatnak tájékoztatást.
Kérjük éljenek ezzel a lehetőséggel!

2018.02.20.

Suliváró

2018.02.15.

Nyílt napok

2018.02.10..

Felhívás

Ismét meghírdetjük "Énekeljünk, énekeljünk!" című járási népdaléneklési versenyünket. Szeretettel várjuk a térség iskoláinak tanulóit!
[ felhívás ], [ jelentkezési lap ]

2018.02.10..

Elektronikus napló

A II. félévben a papír alapú dokumentációval párhuzamosan bevezetjük az e-naplót. A szülők és a tanulók egyaránt hozzáférhetnek majd a számukra releváns adatokhoz.
A belépéshez szükséges felhasználónevet és jelszót az osztályfőnökök a februári szülői értekezleteken fogják kiosztani.
A felület az alábbi linken lesz elérhető:
https://klik200830005.e-kreta.hu

2018.1.23.

Karácsonyi üdvözlet

2017. 12.23.

Szeretet napja

A téli szünet előtti utolsó nap az idei évben is a "Szeretet napja" volt iskolánkban.
Ezen a játékkal és ünnepséggel tarkított napon a Szülői Munkaközösség egy mozgó planetáriummal lepte meg a gyerekeket, ami igazán nagy sikert aratott. Köszönjük szépen! [fotók]

2017. 12.23.

Advent

Hétfőnként került sor az adventi koszorú gyertyáinak meggyújtására.
[fotók1], [fotók2], [fotók3]

2017. 12.23.

Énekverseny

Énekszótól volt hangos az iskola hétfőn délután, amikor a házi népdal éneklési versenyt rendeztük. Népes tábor vállalta a megmérettetést, hiszen a tét a járási versenyre való továbbjutás volt.
A zsűri tagjai: Dóczi Jusztina (a Nefelejcs népdalkör vezetője), Mágocsiné Bende Katalin és Laczkó Péter.

A zsűri döntése alapján Süle Boróka, Süle Mihály, Bíró Virág, Marton János Nimród és Farka Júlia szólóban képviselheti majd iskolánkat.
Csoportos kategóriában az alsó tagozatból Puskás Varga Lara és Dombovári Mirtill, míg a felső tagozatról Szabó Alíz, Laczkó Kata és Kasza Réka készülhet a tavaszi megmérettetésre.
Gratulálunk a gyerekeknek és felkészítőiknek. [fotók]

2017. 12.16.

Manótanoda

December 6-án a Mikulás az alsó tagozatos gyerekek számára Manótanodát nyitott az iskolánk tornatermében. A rengeteg jelentkezőt a krampuszok 6 tizenkét fős csoportba osztották. A közös zenés ráhangolódás után változatos feladatok teljesítésével bizonyíthatták rátermettségüket a gyerekek. A leendő manók hópelyheket gyűjtöttek felhőzsákokból, ami annyira jól sikerült, hogy még hóembert is sikerült minden csapatnak felállítani. A manóknak sokszor kell segíteni a Mikulásnak öltözködni, most a hóembereken gyakorolhatták ezt. Örömmel láttuk, hogy emiatt biztos nem fog elkésni sehonnan a Mikulás. A manóknak nemcsak a Mikulással, hanem egymással is együtt kell tudni dolgozni. A gyertyákba rejtett képkirakó közös megoldásával minden krampusz elégedett volt. Az ajándékok kihordásából és a karácsonyfa díszítésből is kiválóan vizsgáztak. A sok kis manó bátran nekivágott a lavinával, hóakadállyal, makrancos rénszarvassal nehezített Ajándék útvonalnak is.Így mindenkinek sikerült bekerülni a Mikulás népes manócsapatába. Köszönet a sikeres vizsga lebonyolításáért az alsós tanító néniknek. [fotók]

2017. 12.07.

Mikulás

Fábiánsebestyén Község Önkormányzatának jóvoltából ismét nálunk járt a Mikulás. Mivel csupa jó gyereket talált, így mindenkit megajándékozott egy-egy csomaggal Köszönet érte! [fotók]

2017. 12.07.

Arany János Budapestje

A Petőfi Irodalmi Múzeum „Arany János Budapestje” címmel pályázatot hirdetetett iskolai csoportok részére. Iskolánk egy egynapos kirándulást pályázott meg, amelynek eredményeként csütörtökön 35 felső tagozatos tanuló Budapestre utazhatott. Itt két szervezett programon vehettek részt a gyerekek. A Petőfi Irodalmi Múzeumban Arany János életével és munkásságával ismerkedhettek egy interaktív múzeumpedagógiai foglalkozás formájában, míg az Országos Széchenyi Könyvtárban „Vedd be a várat” címmel egy képzeletbeli sétán vehettek részt. [fotók]

2017. 12.01.

Meghívó

2017. 11.16.

Drámatagozatosok kirándulása

Vasárnap a drámacsoport számára egy kiemelt jelentőségű "szakmai" nap volt. Magyarország egyik legszínvonalasabb színházában kaphattak a gyerekek egy keresztmetszetet A SZÍNHÁZ, mint művészeti helyszín működéséről. Mindezt nem csak elméleti,hanem tapasztalati úton, élményszerű módon élhették át a drámások. A színpad alatti technikai tértől a színpad feletti zsinórpadlásig, a stúdiószínpadon át a nagy színpadig, szakértő bemutatás keretében szerezhettek olyan ismereteket, amely kevesek számára adatik meg. Fantasztikus érzés volt, hogy a már berendezett színpadon az egy órával később kezdődő előadás díszletei és kellékei között állhattak a "világot jelentő deszkákon", majd nézőként egy valóban lélekemelő előadást A padlás című musicalt élvezhették. A színházi program után a budapesti utat egy közös Mc Donalds-os ebéddel zárták. Mindez a drámások számára egy igazán megérdemelt ajándék volt, hiszen több éve magas színvonalú, szakmailag is elismert munkát végző gyerekekről van szó. Támogatók: Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ, Hunor Coop Zrt., DARU Közhasznú Egyesület, Ibolya Árpád és Ibolyáné Héczey Gabriella Köszönet minden támogatónak és Pesti Saroltának, akik nélkül ez a fantasztikus nap nem valósulhatott volna meg. [fotók]

Szilágyi Gábor 2017. 11.16.

Mesemondó verseny

Iskolánkban november 14-15-én rendeztük meg a hagyományos mesemondó versenyt, amelyen az Árpádhalmi Rózsa Ferenc Tagintézmény diákjai is részt vettek. A zsűri és az érdeklődő szülők nagyon sok élményszerűen előadott mesét hallhattak. Mindenki ajándékkal távozhatott, amit nagyon köszönünk a felajánlóknak: Fábiánsebestyén Gyermekeiért Alapítvány, Fábiánsebestyéni Arany János Általános Iskola és AMI, Kurunci Krisztina Ajándékbolt, Csepregi Papírbolt.

Eredmények:
1. osztály
1. Sebők Csenge, 2. Szabó Zita, 3. Gulyás Levente
2. osztály 
1.Kiss Virág, 2. Szemanyik Nóra, 3. Farkas Botond, különdíj: Repka Teodor
3. osztály 
1. Berényi Hanna, 2. Sinóros-Szabó Zoltán, 3. Rocsa Stella Réka, különdíj: Dér Sándor Zsolt, Farkas Liliána Bea, Szabó Réka, Szarka Aisa Napsugár
4. osztály 
1. Puskás-Varga Lara, 2. Dombovári Mirtill, 3. Vidovics Ferenc, különdíj: Molnár Andrea, Repka Flóra, Korcsmáros Bianka [ fotók ]

2017. 11.16.

Projekt

200 éve született iskolánk névadója - Arany János. 
Ebből az alkalomból egy három hetes programsorozatot szervezünk az iskolában.

2017. 11.09.

Tökbuli

Verőfényes napsütésben, kellemes őszi környezetben tököket faragott ma kicsi és nagy az iskola udvarán. 
Több, mint 40 remekmű készült a szorgos kezek munkája nyomán. 
Amíg az udvaron a töklámpások készültek, addig a tantermekben kézműves foglalkozások zajlottak. Készült madárijesztő, napocska, denevér, papírtök, szellem és óriáspók is. [ fotók ]

Köszönet a lelkes és igen kreatív szülőknek és persze a segítő pedagógusoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a gyerekek sok-sok élmény részesei lehessenek.

2017. 10.25.

Határtalanul 2017

2017. október 2-6-ig a HAT-17-01-Határtalanul pályázat keretén belül a Szegvári Forray Máté Általános Iskola és AMI, valamint a Fábiánsebestyéni Arany János Általános Iskola és AMI 58 tanuója, illetve 7 pedagógusa tanulmányi kiránduláson vett részt Erdély magyarlakta területein.

Ennek az útnak elsősorban az volt a célja, hogy különféle természeti értékekkel ismerkedjenek meg   Székelyföldön a résztvevők. Felmentek a Királyhágóra, majd leereszkedtek a Tordai sóbányába. Lovas szekerekkel járták be a fenyőkúti fennsíkot és tőzeglápot. Túráztak a Medve-tónál és környékén.
Ellátogattak több történelemi emlékhelyhez is. A nagyszalontai Kossuth-szobor, a székelyudvarhelyi Szoborpark után a segesvári Petőfi-szobor, és az Aradi vértanúk emlékművénél helyezték el a diákok koszorúikat.
Megtekintettek irodalmi vonatkozású helyszíneket is. A nagyszalontai Csonka-tornyot, a szejkefürdői Orbán Balázs síremlékét, majd Tamási Áron sírhelyét keresték fel Farkaslakán a kirándulók. A gyerekek eljutottak a már irodalmi tanulmányaikból ismert Déva várához is.
A székelyföldi hagyományápolással közelről ismerkedhettek meg a tanulók. Bemutatták egy foglalkozás keretén belül, hogy hogyan kell feldolgozni a taplót. A korongozást mindenki kipróbálhatta, és az ott elkészült alkotásokat hazavihette.  Az erdélyi kürtőskalácsot pedig nemcsak elfogyasztották a gyerekek, hanem az elkészítésének folyamatában is aktívan részt vehettek.
A Korondi Szakközépiskolában a szegvári és fábiánsebestyéni gyerekek átadták az ajándékaikat a korondi 6. osztályosoknak, majd a szeretetteljes vendéglátás után, egy közös focimeccsel zárták a találkozót.

Vinczéné Szabó Éva és Hercz Szilvia 2017. 10.14.

Foci kupa

Mint arról már beszámoltunk intézményünk részt vesz a Szentesi Családsegítő által koordinált "Óvodai és iskolai szociális munka megvalósítása Szentes járásban" című pályázati projektben.
Ennek keretén belül egy 3 fordulós foci kupa kerül megrendezésre a tanév során. A tornán három, a programban részt vevő általános iskola vesz részt.
Az első fordulót Fábiánsebestyénen rendeztük meg október 13-án. [ fotók ]

2017. 10.14.

Rendhagyó énekóra a Muzsikás együttessel

Iskolánkba látogatott a nemzetközi hírű Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas Muzsikás együttes, akiket az ország kulturális nagyköveteként tartanak számon. Egy rendhagyó énekóra keretében adtak bepillantást a gyerekeknek a magyar népzene és a népi hangszerek világába. Előadásukban hangszerbemutató , közös éneklés és csujogatás is volt. Köszönjük az emlékezetes zenei élményt a Muzsikás együttesnek, a MOL-nak pedig a támogatást, hogy ez a program iskolánkban megvalósulhatott. [ fotók ]

2017. 10.12.

Megemlékezés

Október 6-án az aradi vértanúkra emlékeztünk. A 6. osztályosok iskolarádión keresztül idézték fel a korabeli eseményeket. Felkészítőjük: Dr. Lantosné Holman Nikolett

2017. 10.07.

Zene világnapja

Október elseje a zene világnapja, melynek alkalmából ország szerte számos zenei programot szerveznek. Iskolánkban Mélykútiné Németh Kornélia vezetésével kapcsolódunk az országos programokhoz. Az idei évben is egy jó hangulatú, vidám ünnepség részesei lehettek a gyerekek.
[ fotók ]

2017. 10.05.

Jutalomkirándulás

Iskolánk 6. osztályos tanulói (Dr. Lantosné Holman Nikolett és Szvoboda Gergely osztályfőnökök támogatásával) részt vettek a Vodafone által meghirdetett "Egy napom az iskolában" című videópályázaton, melyen 100.000 forintot nyertek. 
A nyereményt osztálykirándulásra fordították, Budapesten jártak, ahol a Parlamentet, valamint a város főbb nevezetességeit látogatták meg. [ fotók ]

2017. 10. 05.

Iskolapszichológus

Az iskolapszichológusok csütörtökönként érhetőek el az iskolánkban. [ részletek ]

2017. 09. 30.

Értesítés

Értesítjük a szülőket, hogy a Községi Étkezde telefonszáma megváltozott.
Új elérhetőség: 63/850-036

2017. 08. 28.

Elköltöztünk!

Az iskolai honlap Sulinet szerverre költözött, így a továbbiakban az aranyamk.sulinet.hu címen lesz elérhető.

2017. 08. 22.

Figyelem!

AZ ÉTKEZÉSI IGÉNYEK FELMÉRÉSE A TANKÖNYVOSZTÁSKOR
(2017.08.30. 70:00-19:00)   
TÖRTÉNIK, EKKOR KELL LEADNI A KEDVEZMÉNYEKRE JOGOSÍTÓ  IGAZOLÁSOKAT IS!

2017. 08. 22.

Tanévkezdés

A tanévkezdés főbb időpontjai:

Aug. 29. 8:30 Pótvizsga (Első felkészítés augusztus 23-án 11:00)
Aug. 30. 7:00 - 19:00 Tankönyvosztás (Szülői aláírás szükéges!)
Aug. 31. 17:00 Tanévnyitó ünnepség
Szept. 01. Első tanítási nap

2017. 08. 10.